STRESShantering

Stress & utbrändhet

Stressrelaterade hälsoproblem ökar över hela världen. Utbrändhet, IBS, panikattacker, sömnstörningar, högt blodtryck var praktiskt taget okända för våra far- och morföräldrars generation, medan dessa och många andra stressrelaterade problem idag ökar dramatiskt. 

Stress & yrken

Tidigare verkade stress bara förknippas med chefer och personer i yrken med mycket höga ansvarsnivåer, men idag är ingen immun eftersom den inte diskriminerar – någon ålder, kön, etnisk grupp eller samhällsstatus. Den sorgliga verkligheten är att i dagens hektiska och kaotiska värld är stress för de flesta människor en accepterad del av vardagen.

Bra stress?

Många vet inte att det faktiskt finns ”bra” och ”dålig” stress och att det finns många fördelar med att lära sig kontrollera den dåliga stressen och omvandla den till bra stress. I min bok ”6-Pack At 50” skriver jag ett helt kapitel specifikt om de olika typerna av stress och hur man maximerar fördelarna med ett individuellt strukturerat stresshanteringsprogram.

Stress & mikrobiom

Dessutom ett helt avsnitt om den avgörande betydelsen av ett optimalt mikrobiom och hur stress – eller snarare brist på kontroll över stress – kan påverka ditt mikrobiom negativt. Dessutom flera avsnitt om hur du skaffar dig hälsosamma vanor och rutiner som gör att du kan hålla fast vid dem och hålla stressen under kontroll resten av livet.

Hormonella & Neuroloigiska system

Detta beror bland annat på att de är kopplade till samma hormonella och neurologiska system. Om du lär dig att kontrollera dessa system kommer du att få ett liv som är så stressfritt och därmed så hälsosamt som möjligt.

Läs mer i min senaste bok 6-Pack At 50. Om du vill ha ett individuellt signerat exemplar kan du beställa direkt i min shop.

Stress för dig

Oavsett om du är en idrottare som behöver hantera nerverna inför matchen, eller om du har en nyfödd bebis och försöker anpassa dig till föräldraskapet, eller om du är någon däremellan, kan stress påverka dig negativt utan att du ens inser det. Stress påverkar inte bara chefer som kämpar med bördorna i affärsvärlden – det påverkar alla, så att lära sig att kontrollera den är ett viktigt verktyg för ett hälsosamt liv.

 Program för stress-hantering

”Ta kontroll över din stress innan den tar kontroll över dig!”

kontrollerad

andning…

Kontrollera stressen nu!

”Stress är hanterbart när du lär dig att leda den, inte låta den leda dig.”

”Att hantera stress handlar om att välja reaktionen, inte situationen.”

Du har verktygen inom dig!

börja nu!

För att nå dina mål behöver du ta det första steget